Рейди на водоймах Харківщини: скільки порушників зловили інспектори

30.04.2024 10:34 Суспільство
Рейд екоінспекції на водосховищі / Фото: Державна екологічна інспекція у Харківській області Рейд екоінспекції на водосховищі / Фото: Державна екологічна інспекція у Харківській області

У Харківській області з 15 до 22 квітня інспектори екоінспекції обстежили території Печенізького водосховища, річки Сіверський Донець та інших водойм на території Харківського району.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Харківській області

За результатами рейдів інспектори спіймали 5 рибалок, які порушили вимоги природоохоронного законодавства та порушили Правила любительського і спортивного рибальства. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

А в одному випадку, за грубе порушення правил рибальства, на громадянина був складений протокол за ст. 85 ч. 4, а матеріали були передані до органів суду для розгляду та прийняття рішення по суті.

Такі рейди на водосховищах Харківської області триватимуть до 9 червня, а до 20 травня на всіх річках та їх кореневих водах.

Нагадаємо, заборона на вилов водних біоресурсів під час нересту стартувала у Харківській області з 1 квітня. Порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно з КУпАП становить від 34 до 680 грн.

Автор:
Галина Гришко