Що не можна їсти на Новий рік. Поради від “МастерШеф”
http://livecinema.ucoz.ua/
На думку Івана Трушкіна, їжа перш за все має бути корисною. Новорічної ночі не варто перевантажувати свій шлунок такими всіма улюбленими стравами як «Олів’є», «Шуба» чи м’ясо по-французькому. Замість них краще приготувати інші, не менш смачні, але набагато корисніші кулінарні шедеври. Так, Іван Трушкін запропонував новорічне меню із трьох страв: роли-млинці із сирно-креветковим мусом, жульєн з куркою і грибами та італійський десерт панакоту.
– Для закуски перш за все нам треба напекти млинців. Дуже легкими вони виходять, якщо тісно замісити на газованій воді. Тобто, замість молока ми додаємо газовану воду у тих самих пропорціях і додатково – ще одне яйце. Млинці вийдуть прозорими, майже білого кольору, – поділився секретом Іван Трушкін.
Також для ролів знадобляться відварені креветки, твердий сир (не сирний продукт), зелень та помідори. Усі ці продукти подрібнюємо, перемішуємо, заправляємо сметаною та загортаємо у млинці. Рулетики ріжемо та викладаємо на тарілку.
Як основну страву Іван Трушкін радить обрати жульєн. Для його приготування знадобиться 700 г курятини (найкраще курячі ніжки), 150 г твердого сиру, 1 кг цибулі, 1 кг шампіньйонів, 1 стакан сметани і зелень.
– Цибулю треба порізати півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до напівготовності. Те саме робимо з шампіньйонами. М’ясо курки ріжемо на маленькі шматочки і також обсмажуємо.
Для жульєну також необхідно зробити соус. Для цього треба підсмажити на вершковому маслі кістки, які залишилися від курки. Після цього додаємо туди воду і чекаємо, поки вона закипить. Бульйон солимо, перчимо, проціджуємо і додаємо сметану. На півсклянки рідини вам знадобиться стакан сметани.
– Далі беремо форму для випічки і викладаємо наші продукти. Перший шар – цибуля, другий – гриби, третій – курятина, четвертий – соус, і п’ятий – тертий сир, – розповів Іван Трушкін. – Наостанок страву треба посипати рубленою зеленню і поставити випікатися у духовку до того моменту, доки на сирі не з’явиться скоринка.
Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край” №155 від 28.12.2013