Синоптик розповів про погоду на вихідні та коли на Харківщині чекати снігу

20.10.2023 14:36 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

На мешканців Харкова та області чекають теплі осінні вихідні. Дощитиме завтра вночі та вранці, а, починаючи з 22 жовтня, опадів не передбачається.

Про це кореспонденту медіа «Слобідський край» розповів синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич.

21 та 22 жовтня у Харкові та області потеплішає. Загалом у регіоні буде тепло до 25 жовтня, середня температура буде вище норми на 3-6 градусів. Проте це не бабине літо, зазначає синоптик. 

«Дощ очікується сьогодні до кінця дня та завтра вночі й вранці. Але температура повітря поступово підвищиться, вже завтра буде – 15-20 градусів тепла, та й взагалі до 23 жовтня денна температура буде в межах  14-22 градуси. Вночі приблизно 4-14 градусів. Заморозків поки що не очікується. Назвати це бабиним літом не можна, оскільки це буде короткий період з періодичними дощами. Але явного бабиного літа у нас ще не було. Були 2-3 дні теплі, але дуже коротко», – говорить Ігор Кібальчич.

А от снігу та заморозків найближчі два тижні точно не буде, каже синоптик. Початок наступного місяця буде холодний.

«У першу декаду листопада буде похолодання, потім температура підвищиться і взагалі буде на 1-2 градуси вище за норму. Стійких морозів поки що не буде. Снігу також найближчі два тижні не очікується», – зазначає Кібальчич.

Він також розповів, що 1 жовтня на Харківщині середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і сягнула +27,3 градуса. Раніше рекорд зафіксували у 1991 році.

Раніше ми писали, що у Харківській області зафіксували новий температурний рекорд для 25 вересня – 27,8°С.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор:
Ксенія Карпенко