Скільки шкіл та закладів професійно-технічної освіти працює на Харківщині

03.05.2024 11:22 Суспільство
Зруйнований ліцей у Лозовій / Фото: «Слобідський край» Зруйнований ліцей у Лозовій / Фото: «Слобідський край»

На початок 2023/24 навчального року в Харківській області діяло 629 закладів загальної середньої освіти, в яких навчалися 223,5 тисячі учнів.

Про це медіа «Слобідський край» повідомили у ГУ статистики у Харківській області.

У закладах середньої освіти прицювало 19,2 тисячі вчителів.

У 2023 році свідоцтво про здобуття базової середньої освіти одержали 22,4 тисячі учнів, повної загальної середньої освіти – 14 тисяч.

На кінець 2023 року в Харківській області діяло 34 заклади професійної (професійно-технічної) освіти. Кількість учнів, слухачів у цих закладах складала 12,3 тисячі. Упродовж 2023 року прийнято на навчання до закладів професійної (професійно-технічної) освіти 6,4 тисячі осіб, закінчили повний курс навчання 5,9 тисячі.

Нагадаємо, що з нового навчального року можуть відновити офлайн-навчання в Лозівському та Красноградському районах. У Харківській обласній військовій адміністрації планують, що майже 12 тисяч школярів повернуться за парти.

Нагадаємо також, що уряд затвердив цьогорічну субвенцію 2,5 мільярда гривень на ремонт та будівництво укриттів у школах.

Раніше ми писали, що у Харкові розглядають можливість побудувати підземні школи в Новобаварському, Холодногірському та Шевченківському районах до початку нового навчального року.

Автор:
Галина Гришко