У Харкові відбудеться акція з профілактики серцево-судинних захворювань

28.09.2023 16:22 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

До всесвітнього Дня серця у Харкові відбудеться офлайн-акція щодо профілактики серцево-судинних захворювань.

Захід пройде 29 та 30 вересня у двох локаціях міста. Про це на брифінгу розповіла директорка Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» Любов Махота, передає «Слобідський край»

29 вересня акцію буде проведено на Привокзальній площі залізничного вокзалу, 30 вересня – в Центральному парку культури та відпочинку на майданчику біля кінотеатру «Парк».

«Виїзні бригади будуть інформувати населення про хвороби серця та методи їх профілактики, безкоштовне консультування з питань збалансованого харчування, фізичної активності, анкетування щодо шкідливих залежностей, перевірка артеріального тиску та рівня цукру в крові», – зазначила Махота.

За даними Всесвітньої федерації серця, 80 % випадків передчасної смерті від інфарктів та інсультів можна запобігти, якщо тримати під контролем основні фактори ризику цих захворювань. Серед них: підвищений артеріальний тиск, підвищений рівень загального холестерину крові, недостатнє споживання овочів та фруктів, надмірна вага, надмірне споживання алкоголю, тютюнопаління, малорухомий спосіб життя та стреси.  

«У загальній структурі смертності хвороби системи кровообігу займають перше місце. Саме тому важливо вести здоровий спосіб життя, а також систематично проходити медичні огляди у сімейного лікаря та кардіолога», – каже директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор:
Ксенія Карпенко