У Харкові запустили чат-бот для абітурієнтів: що він вміє

17.06.2024 11:21 Суспільство
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця розробили і запустили бот, який допоможе абітурієнтам розрахувати конкурсний бал на будь-яку спеціальність.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХНЕУ ім. Семена Кузнеця.

Після завершення основної сесії НМТ стартує вступна кампанія, яка розпочнеться з подання заяв у період з 19 липня до 31 липня 18:00 год.

Для визначення шансів на вступ абітурієнтам потрібно розрахувати свій конкурсний бал. Щоб порахувати свій конкурсний бал, вступники мають дізнатися багато інформації, такої як: код спеціальності, коефіцієнти для кожного предмета (які можуть відрізнятися залежно від спеціальності), дізнатися про наявність регіонального або галузевого коефіцієнта та у підсумку, скористатися формулою для розрахунку. 

Щоб полегшити життя нашим абітурієнтам, ми вирішили створити бот, який за декілька операцій може допомогти розрахувати конкурсний бал. До проєкту вирішив залучити студентів та довірити їм частину роботи, яку вони виконали на «відмінно» та отримали реальний досвід роботи із цікавим та корисним продуктом, – говорить автор ідеї та засновник бота  Максим Серпухов, проректор ХНЕУ імнеі Семена Кузнеця.

Для використання Вступ-бота, який розраховує конкурсний бал для вступу за результатами НМТ, потрібно:

  • увійти до чат-бота в telegram https://t.me/vstup_bot ;
  • вибрати команду «розрахувати»;
  • ввести результати отриманих балів за НМТ по кожному складеному предмету.

Бот допоможе знайти всю іншу потрібну інформацію та розрахує конкурсний бал.

Нагадаємо, понад триста випускників Харківської гуманітарно-педагогічної академії  у червні отримали дипломи бакалавра. Всього у минулому навчальному році випускниками навчального закладу стали майже тисяча осіб.

Автор:
Галина Гришко