У Кегичівці гурт «KegichBand» на благодійному заході збирав кошти для допомоги військовим

11.06.2024 16:40 Суспільство
Благодійний музично-патріотичний захід «Ой, у лузі червона калина»/фото: Кегичівська селищна рада Благодійний музично-патріотичний захід «Ой, у лузі червона калина»/фото: Кегичівська селищна рада

У Кегичівці гурт «KegichBand» провів благодійний музично-патріотичний захід «Ой, у лузі червона калина». Зібрані кошти – 25 тисяч гривень, перерахують місцевій спільноті «ДрукАрмія» для придбання потужного 3-D принтера та спеціального пластику, за допомогою яких виготовляють необхідні деталі для потреб ЗСУ.

Як повідомила кореспондентці медіа «Слобідський край» начальниця відділу культури Кегичівської селищної ради Ганна Коношко, захід відбувся 7 червня. Його відкрила патріотична пісня «Ой, у лузі червона калина». 

«Саме з цієї пісні у 2022 році почався творчий шлях гурту «KegichBand», керівником якого є Дмитро Островерх. Склад колективу – місцеві музиканти та люди, які знайшли прихисток у нашій громаді, рятуючись від російської агресії», – розповіла Ганна Коношко.

Гурт «KegichBand»/фото: Кегичівська селищна рада

Фото: Кегичівська селищна рада

В репертуарі гурту багато різних пісень.

«Такі заходи дуже потрібні. Вони піднімають настрій, допомагають людям хоч на деякий час відволіктися від війни, а також донатити для допомоги українським військовим. Якщо випадає нагода, то граємо і співаємо для наших захисників і захисниць», – говорить Ганна Коношко.

Нині «KegichBand» оновлює свій репертуар та готується до нових заходів. Ознайомитися з діяльністю гурту можна на Фейсбук-сторінці Кегичівської громади.

Гурт «KegichBand»/фото: Кегичівська селищна рада

Учасники гурту «KegichBand» з начальницею відділу освіти Ганною Коношко /фото: Кегичівська селищна рада

Раніше ми писали, що у Кегичівці представили благодійну виставу «За двома зайцями», поставлену за мотивами комедійної п’єси Михайла Старицького. Зібрані кошти – 36 300 гривень – спрямують на придбання 3-D принтера для друку спеціальних виробів для наших Захисників і Захисниць.