«Укрзалізниця» запровадила маршалів залізничної безпеки: хто вони та що роблять

09.10.2023 12:56 Суспільство

На вокзалах та в поїздах «Укрзалізниці» розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки. Наразі вони працюють на одному з популярних західних напрямків.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Укрзалізницю».

Маршали залізничної безпеки – це працівники відомчої воєнізованої охорони товариства, головне завдання яких — контроль безпекової ситуації в пасажирських перевезеннях та, у разі потреби, своєчасне реагування.

На відміну від охоронців, які працюють на об’єктах залізниці у службовій формі з усіма знаками розрізнення, зазначені маршали працюють не публічно. Тобто
ні звичайні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників.

 «Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці», – розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Перші маршали почали працювати ще у вересні. Зокрема, на одному з популярних західних напрямків, який наразі потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів.

Варто зазначити, що через повномасшабне вторгнення «Укрзалізниця» посилила безпековий контроль на залізничних об’єктах, зокрема на вокзалах, задля недопущення перевезення вибухонебезпечних та інших не дозволених для перевезення речовин та зброї без належного дозволу.

Окрім того, як повідомлялося раніше, у рамках реалізації проєкту «Залізна безпека» компанія запровадила супровід воєнізованої охорони у 9 пасажирських поїздах.

Нагадаємо, Південна залізниця встановила тимчасовий графік руху поїздів Ізюм-Харків-Київ-Львів замість Ізюм-Харків-Київ, який діятиме протягом жовтня. З детальним графіком поїздів можна ознайомитися тут.

Автор:
Владислава Ткаченко