В Україні понад 2000 людей хочуть працювати на деокупованих територіях

30.10.2023 10:50 Суспільство

Нещодавно в Україні стартував експериментальний проєкт зі створення кадрового резерву на деокупованих територіях. Зокрема, для тих, хто хоче працювати у державних органах влади та військових адміністраціях.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Мінреінтеграції.

Станом на 30 жовтня до кадрового резерву деокупованих територій України бажають приєднатися близько 2200 осіб. Майже 2000 із них вже зараховано. Зокрема, 1200 анкет подали чоловіки, близько 930 анкет – жінки.

Варто зазначити, що проєкт зі створення кадрового резерву для ДОТ – експериментальний. Він передбачає підвищення кваліфікації тих людей, які хочуть працювати на деокупованих територіях у державних органах влади та військових адміністраціях.

Що потрібно, аби потрапити до резерву? Зареєструватися за посиланням та заповнити анкету.

Мінреінтеграції й Нацагентство з питань державної служби є координаторами проєкту. Нагадаємо, для медиків і освітян Уряд схвалив окремі постанови, які визначають порядок формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Нагадаємо, наразі найголовніше питання в громадах Харківської області – підготовка до зими в умовах війни. Деокупованим громадам важко це робити через пошкоджені житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Звільнена півтора року тому Циркунівська громада не виняток, і напередодні зими одна з головних проблем, яку вона зараз вирішує, – забезпечення місцевих жителів деревиною для опалення.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор:
Анна Хливнюк