У лісах Харківської області висадили понад мільйон різноманітних дерев: що відомо

01.05.2024 18:21 Суспільство
Весняна лісокультурна кампанія на Харківщині/фото:Слобожанський лісовий офіс Весняна лісокультурна кампанія на Харківщині/фото:Слобожанський лісовий офіс

У філіях Слобожанського лісового офісу на Харківщині закінчилася весняна посадкова кампанія. Цієї весни лісівники висадили 1,147 мільйона сіянців деревних порід. 

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, протягом весни роботи з відтворення лісів проведені на площі 251 гектар. Садили ліс на тих територіях, де безпечно та не ведуться бойові дії.

Загалом, висадили 422 тисячі сіянців хвойних порід (сосна звичайна) та 705 тисяч сіянців листяних порід, основу яких склали дубові саджанці. Для підтримки біорізноманіття додавали сіянці липи, берези та кісточкових порід.

Весняна лісокультурна кампанія/фото:Слобожанський лісовий офіс

Садіння лісу/фото: Слобожанський лісовий офіс

Найбільше дерев висаджені в «Жовтневому» та «Гутянському» лісових господарствах.

Крім цього, в межах лісокультурних заходів виконані роботи з доповнення лісових культур на 271-му гектарі угідь і засіяний понад гектар лісових розсадників. З цієї площі лісівники планують зібрати близько 1,2 мільйона стандартних сіянців для осінньої та наступної весняної посадкових кампаній.

Ми писали, що на Харківщині до весняної лісокультурної кампанії у межах програми «Зелена країна» долучилися вихованці Утківського шкільного лісництва. Разом із працівниками філії «Жовтневе лісове господарство» вони висадили понад 2300 дерев.

Також повідомляли, що до весняної лісокультурної кампанії долучилися працівники Наталинської сільської ради. Разом з лісівниками Наталинського лісництва філії «Зміївське лісове господарство» вони висадили понад 5 гектарів лісу.