Випускники Харкова зробили подарунок евакуйованим дітям

05.07.2024 16:50 Суспільство
Солодощі для евакуйованих дітей/фото: Слобідський край Солодощі для евакуйованих дітей/фото: Слобідський край

Випускники 11-Б класу Харківського ліцею № 5 вирішили оригінально відсвяткувати прощання зі школою та розпочати доросле життя з доброї справи. Вони придбали солодощі для дітей, які виїхали з-під російських обстрілів і зараз мешкають в одному з гуртожитків Харкова.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» класна керівниця 11-Б класу Мар’яна Янінович, ще кілька років тому діти мріяли про свято останнього дзвоника, про випускний вечір, сукні та святкову вечірку... Але через російську агресію більшість харківських учнів цього року замість прощального вальсу чули вибухи бомб, а про пишні святкування, як це відбувалось ще кілька років тому, і мови не було. Тож учні, батьки й викладачі зустрілися онлайн, ділилися спогадами, планами і побажаннями на майбутнє.

«Під час зустрічі була й пропозиція привітати подарунком класну керівницю, але Мар’яна Василівна подякувала та запропонувала спрямувати кошти на добру справу. Так, колективно, вирішили зробити приємний сюрприз для дітей-біженців, евакуйованих до одного з гуртожитків Харкова. Купили понад 10 ящиків шоколадних цукерок, зефіру та вафель і поїхали в гості», – розповів Артур Кононов, один з випускників класу.

За словами юнака, робити добро дуже приємно – приносити краплинку радості тим, кого окупанти вигнали з рідних домівок. Сам Артур, як і всі його однокласники, мріє про мир і готується до вступу в університет.

Зазначимо, що до випускників долучилися й їхні батьки, які нині боронять Україну на Донецькому напрямку фронту. Тож і солодощів побільшало, а разом з ними й упевненості, що ми, українці, єдині, а отже – непереможні! 

Нагадаємо, що цього навчального року в Харківській області 11 клас закінчили понад 15 тисяч учнів з понад 600 шкіл. Півтори тисячі з них – золоті та срібні медалісти.

Ми писали, як учні та освітяни Біляївської громади допомагають ЗСУ.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор:
Надія Ільницька