Наступ росії на Харків провалився – Зеленський

15.07.2024 16:31 Влада
Пресконференція Президента України Володимира Зеленського /Скрін з відео Пресконференція Президента України Володимира Зеленського /Скрін з відео

На Харківському напрямку бійцям ЗСУ вдалося зупинити наступ російської армії, який розпочався у травні.

Як передає «Слобідський край», про це на пресконференції 15 липня сказав Президент України Володимир Зеленський.

– На Харківщині люди зупинені. Або нелюди російської федерації зупинені. Їх наступ провалився, це визнають всі експерти. Наступ росії на Харків провалився. Я б сказав, що був зупинений нашими воїнами і відповідною зброєю. Все ж таки будемо цінити високо службу наших хлопців, – сказав Володимир Зеленський.

Також керманич держави відмітив роль Головнокомандуючого Олександра Сирського у Харківській операції. На думку Володимира Зеленського, наступ росіян на Харків у районі Вовчанська відбувся б за будь-яких умов.

– Я не вважаю, що якщо б будь-хто був на місці Сирського, не було б відповідного прориву. Я вважаю – він би був. Бо цього хотіли руські, було завдання зайти окупувати Харків. Плюс великий у цій ситуації щодо Сирського, в тому, що він знає Харків. І це немало. Він відвойовував той регіон. І успішна операція була на Харківщині саме під його командуванням, – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, до наступальних дій на Харківському напрямку противник залучив 10350 осіб. Станом на початок липня вбитими та пораненими його втрати склали: 2939 вбитими, 6509 пораненими. Ще 45 окупантів здалися у полон. Орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91 %.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram