Нові можливості для місцевого самоврядування: у Харківській обласній раді назвали, що потрібно

25.04.2024 09:19 Влада
Фото: Facebook Тетяни Єгорової-Луценко Фото: Facebook Тетяни Єгорової-Луценко

Продовження реформи, що успішно розпочалась і довела свою ефективність в умовах повномасштабної війни, відкриє нові можливості для місцевого самоврядування.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край», посилаючись на допис у соціальних мережах президентки Української асоціації районних та обласних рад, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Децентралізація – фундамент розвитку, заявила Тетяна Єгорова-Луценко на Форумі регіонального лідерства.

До учасників форуму Тетяна Єгорова-Луценко звернулась онлайн в ході панельної дискусії «Майбутнє України: формування нової генерації відповідальних регіональних лідерів».

У своїй промові вона наголосила на важливості завершення реформи місцевого самоврядування та децентралізації, яка успішно розпочата в Україні й триває досі.

Українська асоціація районних та обласних рад сьогодні має можливість бути долученою до процесів, які стосуються безпосередньо прийняття законопроєктів, представляти Україну на різних рівнях, зокрема в «Страсбурзькому форматі». Певна, що завершення децентралізації відкриє для нас нові можливості. Вже зараз ми розуміємо, що війна показала дієвість реформи і ефективність людей на місцях, переконана Тетяна Єгорова-Луценко.

Учасники Форуму регіонального лідерства обговорили роль громад у формуванні майбутнього країни та важливість розбудови молодіжних мереж і проєктів. Також розглянули такі теми:

регіональне лідерство: жіночий вимір;

унікальний кейс проєкту «Сильні України»: як ветерани завдяки єднанню та спорту повертаються до повноцінного життя;

інструменти мотивації та утримання найкращих кадрів у регіонах.

Всі учасники форуму сильні лідери, які формують наше сьогодення та, незважаючи на щоденні ворожі обстріли, працюють на майбутнє України, наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

«Слобідський край» раніше повідомляв, що Комітет регіонів ухвалив резолюцію, де закликав ЄС бути готовим до довгострокового фінансування відновлення України та підтримав початок переговорів про її членство в Євросоюзі.