Одну з лікарень Харківської області повернули з евакуації: де зараз пацієнти

29.05.2024 15:19 Влада
Фото ілюстративне: Слобідський край Фото ілюстративне: Слобідський край

З початку повномасштабної російської агресії лікарню з пацієнтами евакуювали у Павлоград.

Про стан справ в одному з відділень обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 медіа «Слобідський край» повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

– Перевірила, як облаштувалося одне з відділень обласної клінічної психіатричної лікарні № 3. Зараз тут перебувають 105 пацієнтів, умови більш-менш прийнятні, але в планах зробити поточний ремонт. Вдячна Лозівській громаді, що надали приміщення, – зазначила керівниця обласної ради.

За її словами, до оптимізації заклад був розташований у Барвінковому як обласна психіатрична лікарня № 2. З початком повномасштабної російської агресії лікарню разом з пацієнтами, які там перебували, евакуювали у Павлоград сусідньої Дніпропетровської області.

– Забрати пацієнтів додому, в Харківську область, організувати надання необхідних послуг – це було для нас питанням номер один. Все вдалося. Тепер мова про поліпшення умов, в яких люди перебувають, – каже Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона зазначає, що наразі комунальне підприємство має підготувати проєктно-кошторисну документацію для проведення подальших ремонтних робіт, після чого обласна влада шукатиме джерела фінансування.

Також Тетяна Єгорова-Луценко нагадала, що в рамках процесу створення потужних медичних комплексів у регіоні до обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 приєднана обласна психіатрична лікарня № 1. Це комунальне підприємство до російського вторгнення перебувало у Стрілечій, а зараз його будівля там повністю зруйнована.

Раніше «Слобідський край» писав, як жителі Циркунів можуть отримати медичну консультацію.