У Харківській області можуть створити наукові центри для дітей з деокупованих громад

29.06.2023 17:23 Влада

У Харківській обласній раді обговорили можливість реорганізації санаторних шкіл. Їх можуть перетворити на навчально-реабілітаційні центри та наукові ліцеї з пансіонами, де діти з особливими потребами та школярі з деокупованих громад зможуть здобути базову освіту.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко провела робочу нараду з керівниками освітніх комунальних закладів санаторного типу. В заході взяли участь директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, представники обласної військової адміністрації, депутати обласної ради та керівники відповідних закладів.

Головною темою наради було опрацювати низку питань стосовно реорганізації санаторних шкіл.

– Ми повинні сформувати мережу освітніх закладів відповідно до потреб громад та забезпечити право кожного на освіту. Створивши ліцеї та навчально-реабілітаційні центри на базі санаторних шкіл, ми збережемо їхню матеріально-технічну базу, зокрема медичний і педагогічний потенціали, а також розширимо перелік профілів навчання. Наша мета – організувати надання освітніх послуг у регіоні з урахуванням потреб та інтересів мешканців Харківщини. Водночас для Харківської обласної ради важливо забезпечити умови для успішної реорганізації санаторних шкіл відповідно до вимог чинного законодавства України та створити потужні заклади середньої освіти з медичним профілем, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Під час наради присутні обговори профільні спроможності санаторних шкіл, можливості перетворення закладів на навчально-реабілітаційні центри та наукові ліцеї з пансіонами, в яких зможуть здобути загальну середню освіту діти, які потребують особливих умов навчання, і діти з деокупованих територій області та країни.

Нагадаємо, американська програма допоможе Харківщині підвищити конкурентоспроможність. Раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Костянтин Оксенюк