Відновлення Харківської області: міжнародна співпраця на рівні самоврядування

20.06.2024 17:53 Влада
Зображення: УАРОР Зображення: УАРОР

Під час з Міжнародної конференції відновлення України – Ukraine Recovery Conference, URC2024 в Берліні окрема увага була приділена міжрегіональній транскордонній співпраці.

Про це «Слобідському краю» повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Зустріч із заокеанськими партнерами

Уранці, перед самим початком роботи Конференції відновлення у Берліні, Тетяна Єгорова-Луценко провела зустріч з представниками Торговельної палати США в ЄС. Вона повідомила, що українську сторону також представляли голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, народні депутати, голови громад, регіонів.

– Оперативно провела зустріч з представниками Американської торговельної палати в ЄС, яка, перш за все, відстоює політику, що допомагає бізнесу створювати робочі місця та розвивати економіку. Запропонувала реалізовувати партнерство з регіонами України, зокрема підписати меморандум про співпрацю з Українською асоціацією районних та обласних рад, – розповіла Тетяна Єгорова-Луценко.

Основними напрямами розмови стали процес відновлення в тилових та фронтових областях, а також питання прозорості бізнесу.

– Є домовленість з Американською торговою палатою про те, що Асоціація надасть проєкти з відновлення та не тільки з регіонів України, а американські партнери відберуть ті, які будуть фінансувати, враховуючи специфіку потреб тилових і фронтових територій, – інформувала президентка УАРОР.

Співпраця у регіональній площині

Під час Міжнародної конференції з відновлення України робочий майданчик отримала Українська асоціація районних та обласних рад. Президентка Асоціації Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що лише за день проведено більше 30 зустрічей з міжнародними партнерами.

– Особисто мене, як президента УАРОР, надихає те, що комунікації з міжнародними партнерами налагоджували не тільки представники нашої Асоціації, але й голови громад та мери міст. Місцеве самоврядування України працює не лише на відбудову, але й на розвиток, – переконана Тетяна Єгорова-Луценко.

У числі гостей майданчика УАРОР були представники іноземного бізнесу, міжнародних неурядових організацій, українські політики.

– Вдячна заступнику керівника Офісу Президента України Олексію Кулебі за те, що підтримує місцеве самоврядування України на всіх майданчиках. Важливою була зустріч з президентом Європейського комітету регіонів Вашко Алвесом Кордейро, – вважає президентка УАРОР. 

Вона розповіла, що з паном Кордейро основною темою розмови стало проведення сесії Європейського комітету регіонів, а також необхідність звернутися до представників європейських країн з проханням зміцнити протиповітряну оборону України.

– Окремо хочу відзначити активну роботу представників УАРОР, а також Харківської делегації: мера Лозової Сергія Зеленського, начальника Чугуївської міської військової адміністрації Галини Мінаєвої, начальника Роганської селищної військової адміністрації Марії Черненко, начальника Балаклійської міської військової адміністрації Віталія Карабанова, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

«Слобідський край» раніше писав щодо проведення у Берліні Міжнародної конференції відновлення України – Ukraine Recovery Conference, URC2024