Здорове харчування: у Харківській області запровадять конкурс та нагородять кращі практики

27.06.2024 16:30 Влада
Зображення: Слобідський край Зображення: Слобідський край

Порядки проведення конкурсу «Харківщина – за здорове харчування!» та нагородження кращих практик упровадження реформи харчування затвердила Харківська обласна рада.

Харківська обласна рада 27 червня на пленарному засіданні чергової сесії схвалила рішення «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина – за здорове харчування!».

Метою конкурсу у Порядку визначено формування у дітей уявлення про правильне харчування як складової частини здорового способу життя, виховання культури харчування, культури поведінки під час прийому їжі. Основними завданнями – привернення уваги дітей до питань здорового харчування; розширення знань дітей про правильне харчування, орієнтація на здоровий спосіб життя; розвиток творчої активності дітей та інше.

У Конкурсі можуть брати участь по три команди від закладів загальної середньої освіти територіальних громад Харківської області (команда 1–4 класів, команда 5–8 класів, команда 9–11 класів).

Проведення конкурсу депутати доручають Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

Також обласна рада затвердила Порядок нагородження щорічною відзнакою кращих практик упровадження реформи харчування серед територіальних громад Харківської області.

У Порядку сказано, що кращі практики щорічно відзначатимуть з метою заохочення громад області до реформування шкільного харчування, впровадження реформи харчування, сприяння формуванню в учасників освітнього процесу принципів здорового, правильного, корисного харчування як складової створення безпечного освітнього середовища, здорового способу життя.

Кращі практики визначаються  шляхом проведення конкурсу серед  закладів загальної середньої освіти.

Відповідно до рішення, нагородження щорічною відзнакою має забезпечити Харківська обласна військова адміністрація.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, скільки випускників Харківщини закінчили школу з відзнакою.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram