Рекомендації для любителів та кулінарів з обрання якісного столового сервізу

Promo
Рекомендації для любителів та кулінарів з обрання якісного столового сервізу

Вибір посуду - важливий крок у житті кулінара. Адже потрібно достеменно знати які саме аксесуари та кухонне приладдя підійдуть для кожного конкретного випадку та покриють всі необхідні потреби. 

Сковорідки, каструлі, столовий сервіз – все це має бути вдома хоча б в одному екземплярі для того, щоб дійсно мати змогу готувати вечерю, приймати гостей та відчувати комфорт. Але як правильно обрати аксесуари? На які матеріали виготовлення звертати увагу? Сьогодні ми допоможемо Вам розібратися з цими надскладними, але важливими питаннями.

Термін «кухонний посуд» — це свого роду печера Алі-Баби, де співіснують дрібні точні аксесуари та необхідні інструменти. Любителю чи професіоналу, вам знадобиться посуд для приготування їжі та полегшення приготування ваших рецептів. Тим не менш, інноваційна пропозиція, яка постійно зростає, може загубити вас на полицях. Тому ми ділимося порадами щодо правильного вибору кухонного начиння.

Виберіть необхідний посуд

Правильний вибір кухонного посуду – це запорука приготування страв у найкращих умовах. Залежно від ваших звичок і вимог, ви не очікуєте того ж від своїх кулінарних інструментів. На сайтах і в магазинах повно посуду, про яку мріють ентузіасти. Однак чи справді вам потрібна шпилька, якщо ви ніколи не готуєте птицю, машина для приготування макаронних виробів або яйце сепаратор, якщо ви не їсте яйця? Ви новачок або готуєте мало. Вибирайте необхідний мінімум, обробну дошку, ополоник, віночок, друшляк, основні кухонні аксесуари, але практичні для щоденного приготування їжі. Цей список не є вичерпним, вам вирішувати, відповідно до ваших потреб, що підійде саме вам. Крім того, під час практики ви швидко дізнаєтеся, який посуд вам необхідний.

Ви більше любите готувати всі свої продукти, вичавлювати апельсини вранці, робити тісто для піци або регулярно випікати. У цьому випадку ви будете схильні звертатися до більш конкретних продуктів, які будуть супроводжувати вас у всіх ваших домашніх рецептах і заощадять ваш дорогоцінний час. Широка пропозиція змусить ваші пристрасні очі сяяти. На закінчення питання просте: що ви хочете зробити зі своїм кухонним начинням? Відповідь має бути такою ж простою. Крім того, віддавайте перевагу аксесуарам, призначеним для одноразового використання, а не багатоцільовому посуду, вони будуть більш ефективними.

Кухонне начиння: які матеріали використовуються?

Наша їжа безпосередньо контактує з посудом, який ми використовуємо. Ось чому важливо вибирати аксесуари, виготовлені зі здорових матеріалів. Крім того, з якісним кухонним обладнанням ви довше зберігати свої інструменти. Нержавіюча сталь залишається найбільш використовуваним професіоналами і найбезпечнішим матеріалом. Кухонний посуд часто міцніший і простіший у догляді. Він також має гарний термін служби і може бути дуже хорошою інвестицією. Нержавіюча сталь є міцним матеріалом, який протистоїть корозії, тепловим пошкодженням, зберігаючи певну легкість на відміну від іншого обладнання. Це сплав, який може приймати різні форми, тому ви знайдете кілька кухонного начиння з цього матеріалу.

Ви також знайдете дерев'яний посуд, який має багато переваг. По-перше, вони мають певну естетичну привабливість, але крім зовнішнього вигляду, деревина є інертним матеріалом, який не піддає вашу їжу шкідливим хімічним речовинам і не залишає смаку. Дерев’яні лопатки ідеально підходять для перемішування їжі на сковороді чи каструлі, оскільки вони не подряпають антипригарне покриття, чавун чи нержавіючу сталь. Крім того, вони нечутливі до тепла, ви можете забути дерев'яну ложку на сковороді, вона залишиться холодною.

Як почистити кухонне начиння? Найбільш легкі та безпечні поради

Догляд за кухонним приладдям та його очищення допомагає підтримувати чисте та здорове середовище для приготування страв. Крім того, правильний догляд продовжує термін служби ваших інструментів. Що стосується дерев’яного кухонного начиння, ми уникатимемо його замочування, оскільки вологість сприяє розмноженню мікробів. Також необхідно уникати посудомийної машини, віддавайте перевагу губці та невеликій кількості мильної води, щоб добре очистити їх. Однак, якщо ваш посуд тріснув, радимо замінити його. Дійсно, бактерії можуть оселитися там, і їх важче витіснити. Ви можете раз на місяць дезінфікувати їх, замочивши їх у суміші води та білого оцту. Потім ретельно промийте їх, перш ніж висушити чистим рушником. Як і дерев’яний, посуд з нержавіючої сталі слід мити після кожного використання. Ви можете мити їх вручну водою та рідиною для миття посуду, але деякі інструменти також можна мити в посудомийній машині. Уникайте використання абразивної сторони губок, оскільки це може подряпати або пошкодити аксесуари.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram