Готуємо шах-плов у лаваші
Знадобляться:
куряче філе – 300 г,
круглозернистий рис – 150 г,
лаваш тонкий – 1 шт.,
морква (невелика) – 0,5 шт.,
цибуля ріпчаста – 0,5 шт.,
курага – 50 г, родзинки – 50 г,
часник – 3 зубчики,
куркума – 1 щіпка,
шафран – на кінчику ножа,
спеції для плову – 0,5 ч. л.,
вершкове масло – 70 г,
сіль – 1 ч. л.
Рис відварити до готовності, додавши в нього невеликий шматочок вершкового масла. Окропом залити родзинки і курагу. Моркву і цибулю почистити, моркву порізати невеликими шматочками, цибулю – маленькими кубиками. Куряче філе промити, обсушити і порізати шматочками середнього розміру. У казані або сотейнику обсмажити спочатку курку, потім додати цибулю та моркву і готувати ще кілька хвилин, до легкого зарум’янювання. З кураги та родзинок злити воду, промити, курагу порізати брусочками. Додати в казан до м’яса і овочів, всипати спеції і прянощі, розмішати. Шафран залити окропом, розмішати, потім вилити цю воду в уже готовий рис. Прибрати м’ясо і овочі з вогню, додати порізаний тонкими скибочками часник, перемішати.
Читайте також Топ-5 домашніх соусів до м’ясних і рибних страв
Форму для запікання вистелити листом лаваша так, щоб краї звисали з форми, потім викласти шарами рис і м’ясо з овочами, додати чверть склянки води. Накрити начинку зверху вільними краями лаваша, змастити зверху вершковим маслом, накрити фольгою і поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 40–50 хвилин.
Приблизно за 8 хвилин до закінчення приготування зняти фольгу і дати лавашу зверху підрум’янитися. Потім викласти шах-плов на блюдо і відразу подавати на стіл, нарізаючи, як торт, порційними шматками. Подаючи на стіл, можна за бажанням посипати порізаною зеленню.