Рецепт дня: черешня в сиропі на зиму
фото povar.ru
Таку черешню можна буде використовувати як начинку для пирогів, булочок, вареників, а також прикрашати нею будь-яку випічку і десерти.
Знадобляться:
черешня – 1 кг,
цукор – 500 г,
вода – 700 мл.
Черешню перебрати, видаливши зіпсовані ягідки, помити, видалити хвостики і укласти в заздалегідь стерилізовані сухі банки. Залити ягоди окропом і залишити на п’ять хвилин. Потім воду злити в каструлю, закип’ятити її і знову залити ягоди в банках на 5 хвилин. Злити знову воду в каструлю, додати цукор, перемішати і довести до кипіння, варити 7–10 хвилин. Готовий сироп розлити в банки з черешнею, закатати і укутати. Залишити до повного охолодження. Прибрати на зберігання в темне місце.
Оперативні новини читайте в нашому Telegram
Підписуйтесь на Google News, щоб бути у курсі останніх новин.