Смачна страва: пиріг-запіканка з тертої картоплі із сиром і часником
Знадобляться:
картопля (середні бульби) – 6 шт.,
яйця – 2 шт.,
часник – 2 зубчики,
майонез – 3–4 ст. л.,
сир твердий – 100 г,
кріп сушений (або інша зелень) – 1 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для змащування форми.
Твердий сир (будь-яких сортів) і часник натерти на дрібній тертці. В окремій мисці з’єднати половину сиру з яйцем і сушеним кропом, цією сумішшю треба буде покрити запіканку, щоб вийшла рум’яна кірочка. Друге яйце і твердий сир, що залишився, перемішати з часником і майонезом, це заготовка вже для самої запіканки. Помити, почистити і натерти картоплю на крупній тертці, додати до вже приготовленої суміші для запіканки, перемішати, посолити і поперчити за смаком. Форму для запікання змастити соняшниковою олією, викласти туди картопляну масу, а зверху покрити яєчно-сирно-кропною сумішшю.
Поставити в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку на 40 хвилин, зверху повинна утворитися рум’яна кірочка. Подавати пиріг на стіл краще гарячим. До речі, замість твердого сиру можна додавати плавлений, виходить теж дуже смачно.
Читайте також Страва з червоної квасолі: готуємо лобіо «Гостре»