Страва з червоної квасолі: готуємо лобіо «Гостре»
Знадобляться:
квасоля червона – 1 склянка,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
томатна паста – 2–3 ст. л.,
борошно пшеничне – 1 ст. л.,
соняшникова олія – за смаком,
спеції (хмелі-сунелі) – за смаком,
сіль – за смаком,
цукор (за бажанням) – 1–2 щіпки,
чорний мелений перець – за смаком,
часник – 1–3 зубчики ,
зелень (кріп, петрушка, кінза) – за смаком.
Квасолю промити, залити холодною водою на дві години. Потім воду злити, залити свіжу і відварити квасолю в несолоній воді до готовності близько 30–60 хвилин (щоб квасоля варилася швидше, підливати холодну воду). Коли квасоля звариться, злити відвар в окремий посуд, а квасолю охолодити. Почистити та помити ріпчасту цибулю і моркву. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Розігріти на сковороді олію, викласти туди подрібнені цибулю та моркву і смажити, помішуючи, на середньому вогні 3–4 хвилини. Потім додати борошно, добре перемішати.
Після борошна додати томатну пасту, трохи обсмажити, помішуючи (1 хвилину). Затим – черга спецій, цукру і солі. Залити соус відваром від квасолі до стану рідкої сметани, розмішати, викласти туди квасолю. Перемішати все ретельно і тушкувати лобіо на дуже маленькому вогні 10–15 хвилин під кришкою.
Читайте також Готуємо швидкий рибний пиріг-запіканку
Потім прибрати з вогню і дати трохи охолонути. Зелень помити, обсушити і дрібно порізати, часник очистити і дрібно нарубати ножем. Коли квасоля буде кімнатної температури, додати зелень і часник, добре перемішати. Лобіо з червоної квасолі готове, можна подавати на стіл.