Відбивна з курячого філе із сиром — смачно та просто

15.12.2020 18:00 Корисно
фото povar.ru фото povar.ru
Трохи оновлений рецепт курячої відбивної, страва виходить ніжною і соковитою на смак. Чудовий варіант і для буденного, і для святкового столу.

Знадобляться:
куряче філе – 2 шт.,
сир твердий – 150 г,
яйце – 2 шт.,
сметана – 2–3 ст. л.,
борошно – 3–4 ст. л.,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Філе розрізати на порції і трішки відбити, посолити і поперчити за смаком. Приготувати кляр: збити яйця, додати сметану і сіль з меленим перцем, ретельно перемішати. За бажанням можна додати трохи свіжої або сухої зелені. В отриману масу додати борошно і розмішати, кляр повинен за консистенцією бути як тісто на оладки. Кожну відбивну вмочити в кляр.

Читайте також Закуска на святковий стіл: в’ялимо качину грудку

Розігріти на сковороді олію, викласти туди відбивні. Зверху посипати натертим сиром і прикрити його порцією кляру. Обсмажити відбивні з одного боку, потім перевернути – виходять відбивні в клярі з прошарком із сиру. Готові відбивні можна подавати на стіл з будь-яким гарніром.