Готуємо аличу: два безпрограшні рецепти на зараз і на зиму
У цьому році алича вродила так вродила – гілки рясніють кругленькими гарячо-жовтими або темно-рубіновими кульками. Начебто варення наварили, повидло приготували, ткемалі в банки закрутили, а алича все манить і манить господарок. Що робити з цим багатством? Тримайте два рецепти – на зиму і на зараз.
Кабачки із жовтою аличею на зиму
Безпрограшне поєднання, яке майже нічого не коштує, зате взимку можна буде насолоджуватися смакотою. Надаємо інгредієнти з розрахунку на чотири трилітрові банки.
Знадобляться:
- 8–10 молодих кабачків
- 2 кг аличі
- 800 г цукру
Кабачки порізати кільцями та заповнити ними чисті трилітрові банки наполовину.
До кабачків всипати по півлітровій банці аличі.
Потім у кожну банку покласти по 200 г цукру та залити водою.
Банки стерилізувати 25 хв і закрутити.
М’ясо з аличею
Пікантне поєднання свинини та аличі не залишить байдужою вашу родину. Ця сезонна страва буде вашою улюбленою, бо готується швидко та просто.
Знадобляться:
- 500 г нежирної свинини;
- 180–200 г аличі без кісточок;
- 1–2 морквини;
- 1 цибулина;
- 3–4 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рідкого меду;
- 300 г води;
- сіль, перець, спеції – на смак;
- 25–30 г соняшникової олії.
Підготуйте продукти: аличу помийте, вийміть кісточки та поріжте на чотири частини.
М’ясо помийте, підсушіть паперовим рушником, наріжте невеликими шматочками.
Цибулю поріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертушці.
М’ясо обсмажте на розігрітій олії на сильному вогні. Перекладіть його на тарілку. Обсмажте до золотавого кольору цибулю, додайте моркву та продовжуйте смажити ще трохи.
Додайте м’ясо до цибулі з морквою, залийте водою, покладіть сіль і спеції та мед. Перемішайте, доведіть до кипіння та тушкуйте на слабкому вогні 30 хвилин.
Покладіть до м’яса аличу, тушкуйте ще 15 хвилин. Додайте часник, потримайте на вогні ще 5 хвилин. Готово!
Раніше ми писали, які холодні супи можна приготувати під час спеки.
Також ми писали, як приготувати малосольні огірки, щоб вони були хрумкі та пупирчасті