Цікаві рецепти: готуємо салат з гарбузом і апельсином та крабовий салат з яблуком і селерою
Салат з гарбуза з апельсином і фетою
Знадобляться:
гарбуз – 200 г,
апельсин – 1 шт.,
сир фета (або будь-який інший) – 100 г,
базилік – 2 гілочки,
оливкова (або соняшникова) олія – 2–3 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Гарбуз почистити, порізати великими кубиками. Покласти шматочки гарбуза на застелене пергаментом деко і збризнути соняшниковою олією. Запікати гарбуз потрібно в розігрітій до 200 градусів духовці до м’якості. Фету порізати невеликими кубиками, а щоб вона не кришилася під час різання, змочити лезо ножа водою.
Зняти з апельсина цедру (апельсин попередньо помити) за допомогою дрібної терки, потім акуратно вирізати апельсинову м’якоть між плівочок. На тарілку викласти шматочки гарбуза, сир і м’якоть апельсина, додати листочки базиліку і апельсинову цедру, полити оливковою або соняшниковою (без запаху) олією, посолити і поперчити за смаком.
До речі, замість фети можна використовувати сулугуні, бринзу та інші сири.
Читайте також Готуємо смачний салат «Гніздо глухаря» з копченою куркою
Крабовий салат з яблуком і селерою
Знадобляться:
крабові палички – 200 г,
селера – 2 стебла,
яблуко – 1 шт.,
яйце – 2–3 шт.,
майонез – 1 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Яйця зварити круто, потім залити їх холодною водою, остудити і почистити. Крабові палички нарізати маленькими кубиками, яйце просто дрібно порізати. Стебла селери нарізати маленькими шматочками, яблуко очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Безпосередньо перед подачею заправити крабовий салат з яблуком і селерою майонезом, посолити і поперчити за смаком, добре перемішати і подавати відразу на стіл.
Читайте також Готуємо салат з минтаєм і маринованою цибулею