Готуємо пісний манник з яблуками
Знадобляться:
крупа манна – 200 г,
борошно – 160 г,
цукор – 200 г,
соняшникова олія – 100 мл,
яблука – 4–5 шт.,
сода – 1/2 ч. л.,
оцет – для гасіння.
Висипати в миску манну крупу і цукор, влити воду і перемішати, потім залишити на 30 хвилин для того, щоб манка набухла. Затим влити соняшникову олію і знову перемішати. Погасити соду оцтом, додати просіяне борошно частинами, кожен раз як слід розмішуючи, щоб не було грудочок. Яблука помити, почистити від шкірки і порізати скибочками, додати рівномірно в тісто. Форму для запікання змастити трохи соняшниковою олією і вилити туди тісто. Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40–50 хвилин (час приготування залежить від типу духовки), у газовій може готуватися трохи довше.
Читайте також Пісне меню: готуємо ситний селянський суп з квасолею
Готовність також можна перевіряти дерев’яною шпажкою. Якщо манник готовий, дістати його, дати охолонути і можна подавати на стіл. До речі, у такий манник, крім яблук, можна додати будь-які горіхи, а також корицю, мед або родзинки.