Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Маєте багато кабачків на городі і роздаєте усім знайомим та родичам? Не поспішайте: ось вам рецепти нових страв, які займуть перше місце у вашому літньому меню.
Кабачки з вівсянкою: котлетки смачніші, ніж із м’ясом
Шукаєте смачну страву, яка буде не тільки корисною, а й неймовірно смачною? Простий кабачок може стати кулінарним шедевром у поєднанні з вівсянкою. Цей рецепт з кабачків і вівсяних пластівців не тільки порадує вас смаком, він буде здоровою альтернативою традиційним м’ясним котлетам.
Знадобляться:
- 1 молодий кабачок (350 г);
- 1 морква;
- 2 яйця;
- 100 г сиру;
- пучок петрушки;
- 1 картоплина;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, чорний перець – на смак;
- 1 ч. л. прованських трав;
- 1 ч. л. сушеної паприки;
- 4 ст. л. вівсяних пластівців;
- 2 ст. л. борошна;
- оливкова олія для смаження.
Для соусу:
- 2 ст. л. сметани або йогурту;
- 1 ст. л. майонезу;
- кріп – на смак;
- 1 ч. л. сушеного часнику;
- 1 ч. л. порошку копченої паприки.
Спочатку натріть кабачок і дайте йому постояти приблизно 15 хвилин. Цей крок є вирішальним, оскільки він допомагає видалити зайву воду з кабачків і гарантує, що наші котлетки не будуть надто кашоподібними.
Зливши з кабачків сік, що утворився, відтисніть його залишки та додайте натерту моркву. Далі додайте в суміш яйця, сир, петрушку, терту картоплю і часник. Приправте сіллю, чорним перцем, прованськими травами та дрібкою порошку паприки для особливого смаку.
Тепер настав час представити секретний інгредієнт – вівсянку! Подрібніть вівсяні пластівці у блендері до порошкоподібного стану, потім додайте їх у суміш. Усе добре перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб суміш «відпочила», а вівсяне борошно набрякло.
Сформуйте невеликі котлетки, кожну обваляйте в борошні.
Розігрійте сковороду з олією і обсмажте котлетки приблизно по 4–5 хвилин з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору та готовності.
Приготуйте соус. Змішайте сметану або йогурт з майонезом. Додайте в суміш дрібно нарізаний кріп, сушений часник і щіпку копченого червоного перцю. Добре перемішайте – і ваш соус готовий!
Кабачки «експрес»
Цей рецепт стане у пригоді, коли кабачків багато і потрібно швиденько з них щось приготувати.
Знадобляться:
- 3 молоді кабачки;
- 1 невелика морква;
- 1 цибулина;
- 2 помідори середнього розміру;
- кріп (можна до нього додати базилік, якщо є);
- 2 зубчики часнику;
- перець чорний мелений;
- олія 2–4 ст. л.
Моркву та цибулю почистьте, помийте.
Кабачки пошаткуйте кубиками приблизно 2 на 2 см, моркву потріть на тертушці, цибулю дрібно поріжте.
Викладіть овочі на розігріту пательню з олією. Поки вони готуються, помідори або подрібніть у блендері, або дрібно поріжте і додайте до овочів. Накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 15 хвилин.
Тим часом почистьте і подрібніть часник і зелень.
Частину зелені, часник, сіль і перець додайте до майже готових кабачків, перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини.
Подавайте, присипавши рештою свіжої зелені.
Смачного!
А ви знаєте, що кабачки – майстри перевтілення? Не вірите – переконайтесь тут.