Зелені помідори: маринуємо на зиму
На грядці ще зеленіють останні помідори, але поспіти в них немає ніяких шансів, бо сонечко вже осіннє? Тож беріться за справу, не пропадати ж добру! Головне – вибрати рецепт та помідори за розміром. Вам знадобляться помідори «молочної стиглості» – вони не повинні бути зеленими, але й не повинні почати червоніти. Також обирайте плоди приблизно одного розміру, цілі та без гнилі.
Знадобляться (на 3-літрову банку):
- зелені томати (скільки поміститься в банку)
- парасолька кропу
- 3 зубчики часнику
- 3 лаврові листки
- по гілочці смородини і вишні
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі (з гіркою)
- 1 ч. л. оцтової кислоти (70 %)
Приготуйте овочі та зелень – добре вимийте, з помідорів видаліть плодоніжки. Для того щоб помідори не розтріскувалися, їх можна наколоти в місці прикріплення плодоніжки.
Посуд ретельно помийте із содою.
На дно покладіть зелень, зверху щільно наповніть помідорами.
Окропом повільно залийте овочі та залиште на 15 хвилин.
Потім воду злийте і знову закип’ятіть, вдруге залийте та дайте постояти 10–15 хвилин.
Знов злийте рідину та доведіть її до кипіння. У банку всипте сіль і цукор, залийте киплячою рідиною з додаванням оцту.
Закрийте прокип’яченими кришками та закатайте.
Банку покладіть на бік та трохи покатайте, щоб сіль та цукор розчинились і перемішалися з водою. Переверніть кришкою вниз, укутайте та дайте охолонути.
Ми писали, як приготувати варення з моркви на зиму .
Читайте також: Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі
Читайте також: Готуємо з огірків-переростків: чотири найкращі рецепти на зараз і про запас
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.