Рибні страви: запікаємо хека у духовці з вершково-гірчичним соусом
Знадобляться:
філе хека – 400 г,
сир твердий – 100 г,
вершки (або молоко) – 100 мл,
борошно – 2 ст. л.,
гірчиця (гостра) – 2 ст. л.,
вершкове масло – 20 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень свіжа (будь-яка) – кілька гілочок.
Готове рибне філе помити, обсушити, поперчити і посолити трохи з обох боків, прибрати убік. Сир натерти на крупній тертці, вершкове масло розтопити на водяній бані, зелень дрібно порізати. Тепле вершкове масло змішати з натертим сиром, борошном і порізаною зеленню, все ретельно перемішати. Вершки вилити в невелику каструльку, додати 50 мл холодної води, гірчицю, трохи солі і меленого перцю, довести до кипіння і прибрати з вогню.
У підходящу за розміром форму для запікання вилити спочатку соус, потім викласти філе хека, а зверху акуратно викласти масляно-сирну суміш. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 30–40 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром. Для більш цікавого смаку у вершковий соус у процесі приготування можна додати 2 ст. л. білого сухого вина.
Читайте також Готуємо рибу: смажений минтай у паніровці з чипсів