Самса з плавленим сиром з листкового тіста – швидко та смачно
Знадобляться:
тісто листкове бездріжджове – 500 г,
сир плавлений (шматочками) – 180–200 г,
яйце – 1 шт.,
кунжут – 1–1,5 ст. л.,
борошно – 1 ст. л.
Тісто розморозити в кімнатній температурі. Плавлений сир натерти (для зручності натирання попередньо покласти в морозилку на кілька хвилин). Розкачати тісто в тонкий пласт на столі, присипаному борошном. За допомогою блюдця або будь-якої плоскої тарілки невеликого діаметра вирізати з тіста круги-основи для самси – повинно вийти 10 штук, якщо використовувати всі залишки тіста.
Читайте також Готуємо смачні галушки зі смаженою цибулею
У центр кожного кола викласти натертий плавлений сир. Краї загорнути і сплюснути так, щоб вийшов трикутник. Самсу з плавленим сиром викласти на застелене пергаментом деко, поверхню кожного трикутника змастити попередньо збитим яйцем, за бажанням посипати кунжутом. Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин. Потім можна подавати на стіл.