Смачні печінкові оладки — смажимо і запікаємо
Обидва види смачні і обов’язково сподобаються, головне — взятися і приготувати. Як приготувати печінку, щоб корисне було ще й смачним І — вони ніжніші за котлетки, адже фарш-тісто має більш рідку не надто щільну консистенцію.
- Оладки смажені
Знадобляться: печінка куряча — 500 г, яйця — 2 шт., рис відварений — 1 склянка, борошно — за потребою, сіль, перець — за смаком.
Печінку пропустити через м’ясорубку, змішати з яйцями та рисом. Посолити, поперчити. Додати стільки борошна, щоб утворилося тісто, як для оладок. На сковороді розжарити олію і смажити на ній на середньому вогні оладки — з одного боку без кришки, до моменту, поки по краях оладок не з’явиться золотиста скоринка, потім перевернути і накрити кришкою, далі смажити до готовності.
- Оладки смажені й запечені
Знадобляться: печінка куряча — 500 г, цибуля ріпчаста — 1 шт., яйця — 2 шт., крупа манна — 2 ст. л., сода — 1 ч. л., сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком; для заливки — морква — 2 шт., цибуля ріпчаста — 2 шт., печериці (гливи) — 200 г, сметана — 200 г, майонез — 100 г.
Печінку і цибулю пропустити через м’ясорубку, додати яйця, манну крупу, сіль, перець, соду, перемішати і посмажити оладки. Цибулю і моркву подрібнити й обсмажити. Гриби дрібно нарізати, обсмажити й перемішати з цибулею та морквою. Сметану перемішати з майонезом. Готові оладки скласти в сотейник, пересипаючи грибною сумішшю, залити сметанно-майонезною масою і поставити в заздалегідь розігріту до 180 °С духовку. Топ-7 секретів ідеальної роботи духовки Запікати до готовності 25 хвилин.
Читайте також:
Лаваш у різних стравах — як використати трохи незвично
Читайте також:
Домашні напівфабрикати допоможуть зекономити: заморожуємо м’ясо птиці
Читайте також:
Що приготувати на вечерю: страви від працівників «Слобідського краю»