Страва на вечерю: салат з баклажанів і адигейського сиру із соєвим соусом
Знадобляться:
баклажани – 3 шт.,
помідори – 3–4 шт.,
сир адигейський – 200 г,
олія – 2–3 ст. л.,
соус соєвий – 1–2 ст. л.
Баклажани нарізати брусочками середнього розміру. Посолити і обсмажити на олії на сильному вогні, помішуючи лопаткою так, щоб у шматочків з’явилася темна скоринка з усіх боків. За дві-три хвилини до закінчення приготування влити соєвий соус. Оскільки продукт солоний, сіль можна не додавати або додати за смаком. Такими ж брусочками нарізати адигейський сир і м’якоть помідорів, насіннєві камери краще видалити. В остиглі баклажани перекласти інші інгредієнти та акуратно перемішати; олію можна не додавати.
Корисні поради:
1. Якщо салат готувати не хочеться, а закуска на стіл потрібна – баклажани можна нарізати кружальцями, так само обсмажити, а потім скласти башточками разом з кружечками помідорів і сиром.
2. За бажанням страву можна посипати рубаними волоськими горіхами, нарізаним пір’ям зеленої цибулі і додати сухі спеції, наприклад, ароматні «прованські трави».
Спробуйте також: Заготовки на зиму: варення з горобини