Суп з кукурудзяною крупою: готуємо дієтичну та корисну страву
Кукурудзяна крупа доволі вимоглива у приготуванні, якщо йдеться про кашу. Але можна приготувати і суп з кукурудзяною крупою – він дієтичний і дуже корисний для дітей. А якщо дієта не є обов’язковою і наявність продуктів дозволяє таке зробити, можна додати до супу смажений бекон або копченості, тоді він вийде набагато поживнішим.
Для супу з кукурудзяною крупою знадобляться:
Вода – 1,5–2 л
Крупа кукурудзяна – 0,5 склянки
Картопля – 5 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Зелень – за смаком
Вершкове масло – за смаком
Підготуємо кукурудзяну крупу: потрібно прибрати сміття, камінчики, після чого дуже ретельно промити під водою. Вимивати треба доти, доки в мисці не залишиться лише чиста кукурудза.
Довести воду в каструлі до кипіння, додати сіль, всипати підготовлену крупу, коли все разом закипить – зменшити вогонь. Варити кукурудзяну крупу у відкритій каструлі до готовності – на це потрібно близько 40 хвилин.
Коли крупа буде готовою, нарізати цибулю, моркву і картоплю. Додати овочі в каструлю і варити все разом ще 20 хвилин або стільки, скільки потрібно буде до повної готовності всіх продуктів. Готовий суп з кукурудзяною крупою заправити зеленню, можна додати шматочок вершкового масла.
Раніше ми писали також, як можна використати рис з "гуманітарки"
а також про різноманітні здатності овсянки.
Читайте також:
Місячний календар садівника та городника на лютий 2023 року