Суп з кукурудзяною крупою: готуємо дієтичну та корисну страву

08.02.2023 17:50 Корисно
Фото: rice.ua Фото: rice.ua
Накопичилась кукурудзяна крупа, яку дали як «гуманітарку», – і ви не знаєте, що з нею зробити? Нумо готувати суп з кукурудзяною крупою!

Кукурудзяна крупа доволі вимоглива у приготуванні, якщо йдеться про кашу. Але можна приготувати і суп з кукурудзяною крупою – він дієтичний і дуже корисний для дітей. А якщо дієта не є обов’язковою і наявність продуктів дозволяє таке зробити, можна додати до супу смажений бекон або копченості, тоді він вийде набагато поживнішим.

Для супу з кукурудзяною крупою знадобляться: 

Вода – 1,5–2 л
Крупа кукурудзяна – 0,5 склянки 
Картопля – 5 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сіль – за смаком 
Перець чорний мелений – за смаком
Зелень – за смаком 
Вершкове масло – за смаком

Підготуємо кукурудзяну крупу: потрібно прибрати сміття, камінчики, після чого дуже ретельно промити під водою. Вимивати треба доти, доки в мисці не залишиться лише чиста кукурудза.

Довести воду в каструлі до кипіння, додати сіль, всипати підготовлену крупу, коли все разом закипить – зменшити вогонь. Варити кукурудзяну крупу у відкритій каструлі до готовності – на це потрібно близько 40 хвилин.

Коли крупа буде готовою, нарізати цибулю, моркву і картоплю. Додати овочі в каструлю і варити все разом ще 20 хвилин або стільки, скільки потрібно буде до повної готовності всіх продуктів. Готовий суп з кукурудзяною крупою заправити зеленню, можна додати шматочок вершкового масла.

Раніше ми писали також, як можна використати рис з "гуманітарки"

а також про різноманітні здатності овсянки.

Автор:
Інна Можейко