Заєць із шкарпеток: робимо символ року власноруч

25.12.2022 13:01 Корисно
Ви ж знаєте, що наступний рік за східним календарем – рік Зайця (він же Кролик, він же Кіт). Попри воєнну скруту, бажання зробити новорічні подарунки ніхто ж не відміняв, а що може бути кращим, ніж сувенір, зроблений власноруч? До речі, задіяти до співпраці дітей та довірити їм виконання нескладних операцій буде дуже гарною ідеєю.

Для одного зайчика нам знадобляться дві різні шкарпетки – одна біла для голови з вушками, друга – кольорова, смугаста, в цяточку або будь-яка  – вона буде зображати тулуб в одязі. Шкарпетки краще брати щільні, білу – 36–37 розміру, кольорову – побільше, 38–41.

Ще потрібен наповнювач  і оздоблення для мордочки та тулуба, а також ножиці, клей, голка з ниткою.

Отже, беремо білу шкарпетку – це буде голова з вушками. Вивернемо її навиворіт, складемо п’яткою догори так, як показано на фото 1, та намалюємо контур голови та вух. 

заєць зі шкарпеток
Зшиваємо вручну по контуру, шиючи, трохи натягуємо нитку. Відступивши 3-4 мм від краю контуру, відрізаємо залишки, вивертаємо та набиваємо наповнювачем. 

Символ року власноруч

З того місця, де була п’ятка, утворюється випукла частина мордочки нашого зайця. Зшиваємо низ, затягуючи нитку навколо майбутньої шиї. Шви на п’ятці тепер повинні знаходитися посередині голови з обох боків.  Тепер беремо другу шкарпетку і робимо з неї тулуб. Знадобиться тільки верхня частина шкарпетки –  та, яка знаходиться над п’яткою. Відрізаємо її таким чином, щоб отримати «трубу».  

символ року - заєць зі шкарпеток

Вивертаємо навиворіт, згортаємо її вздовж навпіл, сколюємо булавкою та розмічаємо майбутні нижні лапки на боці, протилежному резинці.  Зшиваємо по контуру, вивертаємо та набиваємо наповнювачем. По нижньому краю резинки пришиваємо голову. 

Символ 2023 року власноруч

На тулубі розмічаємо верхні лапки та прошиваємо наскрізь, рухаючись донизу, таким чином, щоб шов утворив контур тулуба та відокремив від нього лапки.

Тепер оформлюємо мордочку: пришиваємо очі, робимо трикутник – носик та рот.

Заєць - символ 2023 року: робимо власноруч

 Можна додатково оформити мордочку вусами та розмалювати. Залишилося  лише приклеїти хвіст та зробити шарфик з клаптика.

Раніше ми розповідали також, як зробити ліхтарик із сірникової коробки та діода та як зробити настільну піч з двох консервних банок

Автор:
Інна Можейко