«е-Афіша»: у Харкові розправили вітрила театральним колективам

01.11.2023 22:27 Культура
Фото: Театр-19 Фото: Театр-19

У Харкові знайшли новий формат роботи для театрів.

На сьогоднішній нараді в Харківській облраді вирішили, як не позбавляти глядачів доступу до творчості театралів і не дати самим театрам зникнути, повідомляє «Слобідський край».

Планується, що театри даватимуть вистави в інтернеті. Це дасть їм змогу зберегти трупи та репертуар, а глядачам – насолоджуватися майстерністю харківських акторів онлайн.  Для цього створять так звану «е-афішу». 

– Це дасть змогу зберегти трупи та репертуар театрів, оновити його, отримувати гроші, користуючись «електронною купівлею» квитків на наші онлайн-вистави, дасть можливість глядачу в будь-яких куточках світу насолоджуватися майстерністю харківських акторів, доробком харківських культурних діячів, а також залишитись вагомою складовою культурного фронту України, – сказала заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба. 

На зустрічі були присутні представники харківських театрів, і, як стверджують в облраді, вони таку ідею підтримали. 

Крім того, зараз триває робота над збільшенням кількості вистав, концертів, які планують демонструвати українським захисникам, зокрема завдяки новому формату. В обласній раді зазначили, що вже на першій презентації цієї ідеї отримали підтримку керівників театрів. Зараз обговорюються конкретні питання і технічні моменти.

Нагадаємо, зараз харківські театри не працюють. Вони не отримали дозволів від рятувальників, оскільки в будівлях театрів немає повноцінних укриттів. 

Нагадаємо також, як харківські артисти подарували свято дітям Південної міської громади.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор:
Дмитро Саломанка