Де на Куп'янському напрямку росіяни вели штурмові дії (мапа)

03.01.2024 08:00 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 3 січня 2024 року оперативна обстановка на Куп'янському напрямку залишається напруженою, тривають важкі бої.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ. 

У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку агресор намагався прорвати оборону наших військ у районах Синьківки та східніше Петропавлівки. Там Сили оборони відбили 7 ворожих штурмів. 

 Петропавлівка та Синьківка, Куп'янський напрямок

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку, Петропавлівка та Синьківка, 3 січня/ Фото: DeepState

За добу під артилерійським вогнем опинилися близько 120 населених пунктів Харківської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Загалом ворог завдав 89 ракетних та 72 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу «Shahed-136/131», здійснив 48 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Унаслідок атак в Україні постраждали понад 130 цивільних, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових та багатоквартирних будинків, інша цивільна та промислова інфраструктура у Харківській, Київській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях.

Нагадаємо, наразі тривають наступальні дії ворога на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Зокрема, на Харківщині не припиняються щоденні штурми російських військ у районі Синьківки. Саме цей населений пункт намагається захопити ворог для створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

Також стало відомо, що російська армія переміщує підрозділи з інших напрямків поблизу Куп’янська. Загальна ж кількість особового складу штурмових ворожих підрозділів складає більш ніж дві тисячі.

Автор:
Анна Хливнюк