Кегичівська громада отримала насоси для водяних свердловин

04.04.2024 16:20 Область Online
Фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської громади Фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської громади

Устаткування для громади поставлене в межах проєкту «Зміцнення системи водопостачання санітарії та гігієни в пріоритетних сферах Харківської області шляхом забезпечення обладнанням та реконструкції об’єктів Wash». Проєкт реалізується Дитячим фондом ООН UNICEF спільно з БО «Центр підтримки та розвитку». Загалом для потреб Кегичівської громади передані 7 свердловинних насосів.

 

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» заступниця селищного голови з питань ЖКГ Тетяна Перцева, нові помпи малопотужні, споживають значно менше електроенергії та здатні працювати від генераторів у разі відключень електроенергії.

Крім цього, за її словами, з метою покращення водопостачання, в межах проєкту підписана угода на встановлення водонапірних веж у с. Олександрівське та Кегичівці.

«Водонапірній вежі в Олександрівському близько 80-ти років, вона потребує першочергової заміни. А нова водонапірна вежа в Кегичівці працюватиме і як накопичувач води», – повідомила Тетяна Перцева.
 
Вона також зазначила, що нове обладнання допоможе забезпечити високу якість води та належний рівень надання послуг мешканцям громади.

Ми писали, що Кегичівська громада допомагає військовим з перших днів війни. А крім цього, надійно тримає тил – зміцнює економіку області, піклується про незахищені верстви населення та допомагає своїм жителям у ці непрості часи. Також у Кегичівці на благодійній виставі збирали кошти для допомоги військовим.

 

Автор:
Надія Янінович
Теги: