На дорогах Харківщини застрягли дві вантажівки

20.01.2021 09:33 Область Online
На складних ділянках місцевих доріг у двох районах Харківщини застрягли вантажні автомобілі. Їх витягали рятувальники, повідомили 20 січня в ГУ ДСНС у Харківській області.

19 січня о 12:38 до служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на заледенілій дорозі поблизу с. Зорянське Шевченківського району на підйомі застряг вантажний автомобіль ДАФ. До місця події виїхало відділення 54-ї пожежно-рятувальної частини із смт Шевченкове на пожежному автомобілі підвищеної прохідності. Рятувальники за допомогою буксирного тросу витягли вантажівку з підйому на рівну частину дороги, після чого автівка продовжила рух самостійно.

– Дорога була на вигляд посипана піском, але підйом був крутий і слизький, через погодні умови, – прокоментував речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко. – Вантажівка не змогла піднятися, тому рятувальники відбуксували її наверх.

Подібний випадок стався того ж дня у смт Васищеве на вул. Промисловій. У сніговому заметі застрягла фура MAN. Для допомоги водієві вантажівки був залучений підрозділ місцевої пожежної команди смт Васищеве на пожежному автомобілі підвищеної прохідності.

Читайте також: Під Валками зіткнулись дві вантажівки, є постраждалий

 Водночас у ДП "Дороги Харківщини" повідомляють, що місцеві шляхи Харківщини 19 січня оброблялися протиожеледними матеріалами та очищувалися від снігу, а проїзд на місцевій мережі доріг було забезпечено.

Автор:
Тамара Кіч