В Ізюмському районі лісничого посадили за ґрати на три роки

18.02.2021 17:35 Область Online
Фото: прокуратура Харківська область Фото: прокуратура Харківська область
Як повідомили 18 лютого в прокуратурі Харківської області, суд призначив покарання лісничому за незаконний продаж деревини.

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Дмитро Пучко, лісничий Петрівського лісництва, яке входить до складу Ізюмського лісового господарства, вимагав понад 20 тисяч гривень за продаж деревини без відповідних документів.

Читайте також:  У Харківському аеропорту затримали злочинця, що був у розшуку

Працівник лісгоспу незаконно знімав бірки з вже збутої деревини, а потім знову їх використовував. За такою схемою на початку листопада 2019 року він отримав 12 тисяч гривень за продаж лісопродукції.

Чоловіка затримали на гарячому в середині листопада 2019 року, коли він отримував наступний транш незаконного прибутку. А під час обшуків його помешкання правоохоронці виявили наркотичні речовини (канабіс) та запал ручної гранати.

Суд визнав винним майстра лісу у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за незаконну реалізацію лісопродукції, незаконному зберіганні вибухового пристрою, незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів (ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України).

Санкція передбачає позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права займати посади та займатися діяльністю в сфері лісового господарства строком на 2 роки.

Вирок суду набере законної сили після спливання строків на його апеляційне оскарження.