Лісівники Харківщини заготовляють корм для лісових звірів

15.07.2024 16:50 Суспільство
Лісівники допоможуть звірам перезимувати/фото: Слобожанський лісовий офіс Лісівники допоможуть звірам перезимувати/фото: Слобожанський лісовий офіс

Лісівники Харківщини ще влітку починають дбати, аби диким звірям було легше перезимувати. Для цього у філіях Слобожанського лісового офісу, де ведеться мисливське господарство, заготовляють корми на зиму.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Слобожанського лісового офісу Лідія Гнатенко, у мисливських угіддях харківської філії Слобожанського лісового офісу «Гутянське лісове господарство» вже заготовили близько однієї тонни сіна та нав'язали 800 віників. Заготівля кормової бази триває. 

Заготовка кормів для звірів на Харківщині/фото: Слобожанський лісовий офіс

Гіллячкові вінички для звірів/фото: Слобожанський лісовий офіс
 
«Зима є справжнім випробуванням для лісових мешканців. Адже не всі тварини можуть добути собі їжу під снігом та мерзлою землею, і без вчасної підгодівлі чимало тварин можуть не перенести суворої зими», – зазначила Лідія Гнатенко.

Заготовка кормів для звірів на Харківщині/фото: Слобожанський лісовий офіс

Заготовка сіна/фото: Слобожанський лісовий офіс

Заготовляють корм, який здебільшого підходять для всіх тварин: сіно, силос, гіллячкові вінички, коренеплоди (буряк, гарбузи, кукурудзу) та інші зерновідходи і, звичайно, сіль. Сіном та віничками особливо люблять ласувати взимку козулі, олені та лосі.

Єгерська служба у холодну пору року розкладатиме корм у годівниці на спеціально облаштованих майданчиках, які найчастіше відвідують звірі.

Нагадаємо, у мисливських господарствах Харківщини підрахували диких тварин. Такий облік проводять щорічно протягом січня-лютого всі користувачі мисливських угідь. Його мета – вивчення сучасного стану популяцій мисливських тварин та планування проведення різноманітних біотехнічних заходів.

Ми писали, що у філіях Слобожанського лісового офісу на Харківщині закінчилася весняна посадкова кампанія. Цієї весни лісівники висадили 1,147 мільйона сіянців деревних порід. 

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор:
Надія Янінович