Як купити дрова, щоб не потрапити на гачок до шахраїв

10.01.2024 16:20 Суспільство
Фото: Слобожанський лісовий офіс Фото: Слобожанський лісовий офіс

У Харківській області орудують шахраї, які намагаються виманити гроші у людей нібито для придбання дров.

Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» повідомила фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко. За її словами, з настанням холодів у соціальних мережах почастішали шахрайські дописи та публікації щодо продажу дров. 

Аферисти представляються працівниками лісництв і пропонують придбати дрова або лісопродукцію за заниженою вартістю. При цьому гроші вимагають перерахувати передоплатою на картку фізичної особи. 

«Жодне з лісництв лісогосподарських філій ДП «Ліси України» на території Харківської та Полтавської областей не вимагають оплату на банківську картку фізичних осіб за продаж деревної продукції, а мають відповідний порядок реалізації», – наголошує Лілія Гнатенко. Вона зауважила, що на Харківщині дрова реалізують усі лісогосподарські філії Слобожанського лісового офісу: Гутянське, Жовтневе, Зміївське та Чугуєво-Бабчанське лісові господарства.

Для придбання дров у лісівників необхідно:
▪️Звернутися до найближчої філії чи лісництва й оформити договір, де вказати обсяг придбання.
▪️Отримати рахунок на оплату із зазначеними реквізитами юридичної особи та найменуванням продукції, об’ємів, ціни та суми.
▪️Здійснити оплату можна через термінал, у касі філії або у відділенні будь-якого банку, отримати квитанцію про оплату та звернутися у лісництво для відвантаження паливної деревини.
Придбати дрова можна і в єдиному державному інтернет-магазині «ДроваЄ». 

Раніше ми писали, що у Вільхуватській громаді є потреба у дровах і транспорті.

Автор:
Надія Янінович