Майже півтора мільйона старих лампочок на енергозберігаючі LED-лампи обміняли жителі Харківщини

18.04.2023 11:59 Суспільство

Мешканці Харківської області мають змогу обміняти старі лампи розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи за програмою енергозбереження.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на заступницю начальника Харківської ОВА Віту Ковальську.

За її словами, наразі кількість обміняних ламп вже становить 1 мільйон 431 тисяча штук.

«Усього в межах програми до Харківської області вже надійшло 1 мільйон 798 тисяч LED-ламп. Зокрема, на деокупованих територіях «Укрпошта» видає такі лампи як у стаціонарних відділеннях, де вони змогли відновити роботу, так і у пересувних», – пояснила Віта Ковальська.

Окрім того, цього тижня планують утилізувати ще 200 тисяч ламп. Загалом уже утилізовано 773 тисячі ламп розжарювання. 
 
Нагадаємо, обмін 5 лампочок розжарювання на 5 LED-ламп відбувається на «Укрпошті». Передзамовлення можна зробити через додаток «Дія». В тому випадку, якщо замовити онлайн немає можливості, людина може прийти у відділення «Укрпошти». Для цього потрібен паспорт, податковий номер та самі лампочки, які ви плануєте обміняти. Якщо LED-лампи будуть у наявності – їх одразу ж замінять.

Раніше ми надавали покрокову інструкцію, як жителям регіону обміняти лампи розжарювання на енергоощадні.

Нагадаємо також, що обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи можна буде і в селах Харківської області. До цього послуга була доступна в усіх містах та селищах міського типу України, крім тимчасово окупованих територій. Відтепер програму масштабують, і обміняти лампи можна буде не тільки в містах та селищах міського типу, а й у селах. 

Автор:
Владислава Ткаченко