Мінна небезпека на Харківщині: за тиждень одна людина загинула, троє поранених

06.08.2024 12:52 Суспільство
опереджувальні знаки встановлюють сапери не просто так / Фото: ДСНС опереджувальні знаки встановлюють сапери не просто так / Фото: ДСНС

У Харківській області за тиждень, що минув, від підриву на вибухонебезпечних предметах загинула одна людина, ще троє отримали поранення різного ступеня важкості.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 5 серпня повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

30 липня в селі Мала Комишуваха Оскільської громади внаслідок вибуху невідомого вибухонебезпечного предмета загинув 61-річний чоловік. 

2 серпня у селі Кам’янка Ізюмської громади 50-річний місцевий мешканець наступив на невідомий вибуховий пристрій. Вибухом йому відірвало ступню.

2 серпня у полі поблизу села Вишнівка Кіндрашівської громади від вибуху невідомого вибухонебезпечного предмета отримали поранення двоє чоловіків 1983 та 1986 років народження.

За словами Артема Астахова, з 29 липня по 5 серпня сапери ДСНС ліквідували 360 ворожих боєприпасів. Загалом з початку війни піротехніки виявили та знешкодили більш ніж 98 тисяч ВНП.

Нагадаємо, що мінна небезпека у Харківській області залишається високою. Кожен квадратний метр таїть у собі небезпеку. Зустрічаються всі види сучасного озброєння і мін, які можуть ховатися під кожним кущем. Особливо це стосується деокупованих громад.

Про виявлені підозрілі предмети чи засоби ураження необхідно невідкладно повідомити правоохоронців та аварійні служби за номерами телефонів: 101, 102. Обов'язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи.

Нагадаємо також, що у Харківській області значна частина сільгоспугідь замінована та не придатна для використання. Розмінування потребують 189,225 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення.

Автор:
Галина Гришко