Нові умови відстрочки від мобілізації для доглядачів

18.06.2024 11:50 Суспільство
Фото: kadrovik.ua Фото: kadrovik.ua

Із 7 червня було змінено умови для отримання відстрочки від мобілізації для тих, хто доглядає за особами з інвалідністю ІІ групи. Уряд прибрав з умов надання відстрочки доглядачам за особами з інвалідністю ІІ групи обов’язкову наявність висновку ЛКК. 

Раніше ця додаткова умова у вигляді висновку ЛКК з’явилася в постанові Кабміну № 560, попри те, що її немає в законі про посилення мобілізації.

Йдеться про висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді (для осіб з інвалідністю II групи), який мають подати особи, що претендують на відстрочку на підставі наявності одного зі своїх батьків з інвалідністю ІІ групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю ІІ групи.

Отже, Кабмін на засіданні 7 червня виключив з переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу по мобілізації, норми щодо подання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді (для осіб з інвалідністю ІІ групи).

Раніше ми писали про те, в яких випадках інваліду потрібен сторонній догляд.

А ще ми писали, як жителям Харківської області оформити інвалідність під час війни.