Як Реєстр збитків від російської агресії має працювати на Харківщині та інших регіонах

26.06.2024 17:52 Влада
Зображення: rd4u.coe.int Зображення: rd4u.coe.int

Діяльність Реєстру збитків, завданих російською агресією проти України, обговорили на сесії, яку організували Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи та Офіс Ради Європи в Україні.

Про це медіа «Слобідський край» розповіла президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яка сама брала участь у заході. 

У ході роботи сесії Тетяна Єгорова-Луценко внесла пропозицію провести у кожному регіоні презентацію Реєстру збитків, для більш ефективної роботи на місцях. Залучити при цьому представників органів місцевого самоврядування та Офісу Ради Європи в Україні.

– Ми вже маємо напрацювання по програмі «єВідновлення», і ми розуміємо, яким чином це технічно має відбуватися, – зауважила Тетяна Єгорова-Луценко.

Президентка УАРОР також вийшла з ініціативою фіксувати у Реєстрі збитків втрачене майно юридичними особами та пояснила, що йдеться про пошкоджене майно обласних, районних рад, комунальної власності та бізнесу. На її думку, має бути розроблений чіткий механізм щодо фіксації чи пошкодження цих об’єктів у реєстрі.

– Всі втрати, що зазнає Україна щодня від агресії країни-терориста, мають бути внесені в повному обсязі до Реєстру збитків, завданих російською військовою агресією проти України, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

«Слобідський край» по міжнародну співпрацю на рівні самоврядування для відновлення України.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram