Харківська обласна рада відзначить захисників та захисниць премією

21.05.2024 19:51 Влада
Зображення: Харківська обласна рада Зображення: Харківська обласна рада

Рішення про затвердження Положення про відзначення захисників і захисниць України, мешканців Харківської області прийнято на позачерговій сесії обласної ради.

Про це медіа «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської обласної ради.

Відзначення захисників і захисниць України, мешканців Харківської області здійснюється шляхом надання одноразової грошової премії відповідно до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки.

Одноразова грошова премія – це відзнака захисників і захисниць України, мешканців Харківської області, за особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя, або інший особистий внесок, що сприяє зміцненню обороноздатності України, її безпеки та суверенітету, - йдеться у Положенні затвердженому обласною радою.

Згідно з Положенням розмір одноразової грошової премії становить 20 000 грн.

У пояснювальній записці до проєкту рішення сказано, що виплата премії дозволить відзначити патріотизм, мужність, героїзм захисників та захисниць України та надати їм додаткове матеріальне стимулювання. Положення про відзначення захисників і захисниць України, мешканців Харківської області, регламентує порядок подання документів для відзначення премією, процедуру узгодження кандидатур та прийняття управлінських рішень.

Раніше «Слобідський край» писав, що обласна рада виділила додаткові кошти на іпдтримку військовим.

Автор:
Федір Штефанович