Харківська область працює над залученням партнерів до програм допомоги

15.08.2023 09:21 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

За час повномасштабного вторгнення до програм допомоги Харківській області приєдналося чимало міжнародних партнерів. Наразі завдяки їхній підтримці громади отримують вікна, генератори, канцтовари для дітей тощо. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», Харківська обласна рада продовжує напрацьовувати дружні зв’язки з міжнародними партнерами. Особливо увагу фондів привертають до деокупованих та найбільш постраждалих громад.

– Як найвищий представницький орган регіону, обласна рада стала тією структурою, що сконцентрувала на собі увагу та довіру міжнародних партнерів. Зі свого боку я особисто працюю над тим, щоб залучити до програм допомоги Харківщині якомога більше партнерів, – сказала голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Так, у деокупованому Ізюмі завершуються роботи з встановлення понад 400 нових вікон у п’яти багатоквартирних будинках. За словами голови обласної ради, наразі подана заявка на встановлення ще двох тисяч вікон у 23 будинках. Цю допомогу Ізюм отримав завдяки підтримці фонду Говарда Г. Баффета (HGBF) та GEM (Global Empowerment Mission). Також вивчається можливість установлення вікон в обласній дитячій клінічній лікарні.

Раніше завдяки фінансовій підтримці цих партнерів Балаклійська, Золочівська, Савинська, Печенізька та Чугуївська громади отримали партії сімейних продуктових наборів. Крім того, за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета генератор надійшов Балаклійському відділенню Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Також у рамках партнерства між Харківською обласною радою та асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» громади області отримали канцтовари для забезпечення навчального процесу. Допомога надійшла до Красноградської, Зачепилівської, Сахновщинської, Наталинської, Старовірівської, Лозівської, Кегичівської, Дергачівської, Циркунівської, Липецької, Роганської та Солоницівської громад, а також до Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

Тетяна Єгорова-Луценко відзначила, що для Харківської області будь-яка підтримка у процесах відновлення і розвитку має величезне значення. З початку повномасштабного вторгнення обласною радою було підписано меморандуми про співпрацю з Регіональною радою Південної Карелії (Фінляндія). Також укладено угоди про співробітництво з італійським регіоном Емілія-Романья, французьким Гранд-Естом, округом Фієрі Республіки Албанія. Більшість угод стосуються домовленостей про налагодження зв’язків між бізнесом, обміну досвідом, підтримки тощо.

– Вже зараз ми багато працюємо над тим, щоб знаходити можливості не лише для відновлення нашого регіону, але і для його розвитку, налагодження міжнародних зв’язків, пошуку перспективних напрямів співпраці. Харківська область – це надійний партнер. Глибоко переконана у результативності реалізації будь-яких проєктів та ініціатив, спрямованих на добробут та покращення життя людей, – підкреслила керівниця Харківської обласної ради.

Нагадаємо, в Україні звільнять усіх обласних військкомів. 

Нагадаємо також, що у Харківській області нарощують темпи виплат компенсацій жителям, чиє майно знищили російські окупанти. Станом на 25 липня комісії ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою єВідновлення на загальну суму понад 62 мільйони гривень

Раніше ми писали, що Борівська, Золочівська, Ізюмська, Кіндрашівська, Куп’янська, Курилівська та Солоницівська громади Харківської області розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Тася Руднєва