Олег Синєгубов: Жителі Харківщини отримали понад 150 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене майно

09.08.2023 09:20 Влада
Джерело: ХОВА Джерело: ХОВА

Власники постраждалих будинків на Харківщині подали 12 507 заяв про пошкоджене майно. Наразі жителям регіону призначили компенсації для відновлення житла на 153,2 мільйона гривень.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у Харківській області триває робота з відновлення пошкоджених житлових будинків. За інформацією обласної військової адміністрації, усього в регіоні зареєстровано понад 4000 багатоквартирних та майже 10 тисяч приватних будинків з різними ступенями пошкоджень.

Наразі жителі області подали 12 507 заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно в рамках програми «єВідновлення», з них розглянуто – 4634. Так, жителям області призначили компенсації на 153,2 мільйона гривень, кожне домогосподарство отримало до 200 тисяч гривень.

– Необхідно прискорити роботу щодо виконання програми «єВідновлення» в регіоні та Харківському районі зокрема. Не ігноруємо мінну небезпеку та ворожі обстріли, але разом з тим нагадаю: маємо зробити все залежне від нас, аби жителі деокупованих населених пунктів могли якнайшвидше повернутися у свої домівки, – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов під час робочої поїздки до Дергачівської громади.

Під час візиту до Дергачівської громади начальник ХОВА оглянув перебіг робіт з відновлення та підготовки до опалювального сезону. Наразі в деокупованих населених пунктах громади ремонтують електро, газо та тепломережі.

Також тривають роботи з відновлення житла. Так, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф у місті Дергачі ремонтують 17 житлових багатоповерхівок. Крім того, у Дергачівській громаді відбудовують три заклади охорони здоров’я та адмінбудівлю.

Нещодавно Кабмін виділив з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на реконструкцію ліцею в селищі Слатине 50,4 мільйона гривень.

Активна робота ведеться й у напрямі розмінування територій ТГ.

Нагадаємо, у Харківській області профінансували 38 проєктів відновлення інфраструктури в різних населених пунктах регіону. 

Нагадаємо також, що у Харківській області нарощують темпи виплат компенсацій жителям, чиє майно знищили російські окупанти. Станом на 25 липня комісії ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою єВідновлення на загальну суму понад 62 мільйони гривень

Нагадаємо також, що Борівська, Золочівська, Ізюмська, Кіндрашівська, Куп’янська, Курилівська та Солоницівська громади Харківської області розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Анастасія Хушану