На підготовку Харкова до зими виділили два мільярди гривень

12.07.2024 12:49 Влада
Підготовка до опалювального сезону / Фото: Голос України Підготовка до опалювального сезону / Фото: Голос України

На підготовку до опалювального сезону Харківська область отримала державну субвенцію в розмірі 2,5 мільярда гривень.

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

– Ми вже отримали державну субвенцію 2,5 мільярда, з них 2 мільярди – це для підготовки Харкова, 500 мільйонів для підготовки трьох населених пунктів – Пісочин, Солоницівка і Слобожанське. Це ті населені пункти, які отримують теплоносії з ТЕЦ-5 та Зміївської ТЕС. Триває відновлення об‘єктів, – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, зараз у пріоритеті відновити та захистити підстанції. У влади є розуміння по термінах і графіку відновлення.

– Маємо і проблемні питання, які виникають через дії ворога: минула ракетна небезпека тривала 36 годин підряд. У таких умовах будівельникам працювати складно, однак продовжуємо виконувати поставлені завдання, – наголосив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, Міжнародний Комітет Червоного Хреста передасть 13 модульних котелень, які забезпечать теплом 23 тисячі жителів Харківщини.

Нагадаємо також, що Уряд виділив понад 2,5 мільярда гривень Харківщині для встановлення модульних котелень та газогенераторів. Також ми писали, що наразі Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram