Скільки захисників України вже повернулися з полону

21.06.2024 13:53 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

На форумі «Війна та права людини» з доповіддю виступив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Про це медіа «Слобідський край» розповіла президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яка також взяла участь у форумі.

Вона повідомила, що на форумі була представлена щорічна доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2023 рік.

– Хочу подякувати Дмитру Лубінцю, його команді, зокрема представнику в Харківській області Оксані Червяковій, за колосальну роботу, яку їм вдається проводити. Це дуже не просто в країні, яка вже більше двох років знаходиться у вогні. Через російську військову агресію Харківщина, на жаль, перебуває у тих умовах, коли права людини порушуються щодня. Люди втрачають свої родини, близьких, житло. Війна поставила перед нами зовсім нові страшні виклики, – вважає Тетяна Єгорова-Луценко.

За інформацією Дмитра Лубінця, загальна кількість звернень, які надійшли до Уповноваженого з Харківської області, – 6686. По Україні ця цифра – понад 95 тисяч.

– Важливо також відзначити, що з російського полону вдалося повернути додому 3210 героїв та героїнь, а також 705 маленьких українців, – повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

«Слобідський край» раніше повідомляв, що жителі Харківщини, звільнені з полону, отримають допомогу.